افتتاح موزه هنر ملي نروژ پس از هشت سال

موزه ملي هنر نروژ با ۶۵۰ ميليون دلار هزينه در هشت سال ساخت شده و در رديف برخي از بزرگ‌ترين موزه‌هاي جهان قرار دارد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از هنرآنلاين، موزه هنر ملي نروژ که کلاوس شوورک (Klaus Schuwerk) معمار آلماني آن را طراحي کرده، کنار مرکز صلح نوبل در شهر اسلو قرار دارد. اين موزه با مساحت ۵۴ هزار و ۶۰۰ متر مربع و مجموعه‌اي با بيش از ۴۰۰ هزار شي بزرگ‌ترين موزه هنر بين کشورهاي نورديک است.

اين موزه پنج گالري ملي، موزه هنرهاي تزئيني و طراحي، موزه هنرهاي معاصر و موزه ملي معماري را در زير يک سقف جمع کرده است، در حال حاضر اين موزه با عنوان رسمي موزه ملي هنر، معماري و طراحي افتتاح شد.

شوورک مي‌گويد: «موزه به يک معنا، معبد زمان ماست. ظاهراً پرمدعا به نظر مي‌رسد، اما من هميشه مي‌خواستم پانتئون خودم را طراحي کنم. اين موزه با چشم‌انداز نگهداري آثار هنري طراحي شده تا براي قرن‌‌ها سرپا بماند.»

موزه ملي جديد نروژ با مصالحي ساخته شده تا براي چند قرن باقي بماند و به گونه‌اي طراحي شده تا مصرف انرژي آن بهينه‌سازي شده و انتشار گازهاي گلخانه‌اي از آن به حداقل برسد. طرح L شکل موزه ملي نروژ، به طور کامل با کاشي‌هاي مخصوص پوشيده شده و طراحي سازه‌ها به شکلي است که يک حياط سنگ‌فرش مرکزي ايجاد مي‌کند و با خيابان‌هاي اطراف ترکيب مي‌شود.

در اين موزه، در مجموع ۸۶ اتاق در دو طبقه مجموعه‌هاي دائمي موزه را در خود جاي داده است. فضاي داخلي آن‌ها داراي سقف‌هاي سبک، کف‌هاي چوبي و پنجره‌هايي است که مناظر شهر و مجسمه‌هاي داخلي را قاب مي‌کنند.

سالن شيشه‌اي در فراز ساختمان اين موزه با عنوان «سالن نور» قرار دارد که براي نمايشگاه‌هاي موقت مناسب است. اين فضا با سقف‌هايي به ارتفاع هفت متر براي نمايش مجسمه‌ها يا تاسيسات در مقياس بزرگ طراحي شده است. نمايشگاه «من اسمش را هنر مي‌گذارم» که آثار هنري هنرمندان معاصر نروژ که درباره موضوعاتي همچون هويت، حس تعلق، دموکراسي و مليت را در برگرفته، نخستين نمايشگاه موقتي خواهد بود که در اين سالن برگزار مي‌شود.

مسئولان موزه جديد هنر ملي نروژ همچنين قصد دارند نمايشگاه‌هايي از آثار «مارک روتکو» نقاش آمريکايي هنر انتزاعي و «فريدا کالو» نقاش مکزيکي سورئال را در سال ۲۰۲۴ برگزار کنند. اين مکان فرهنگي هنري در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۲۰افتتاح شود.

پیمایش به بالا