کریستال‌های نادر در گورهای تشریفاتی عصر حجر کشف شد

باستان‌شناسان بقایای نوعی سنگ کریستالی را کشف کرده‌اند که مردم دوران نوسنگی از آن‌ها برای تزئین گورها استفاده می‌کردند.

به گزارش گالری آنلاین، ایسنا به نقل از لایوساینس نوشت، باستان‌شناسان اعلام کردند با کاوش در انگلستان صدها تکه کوارتز نادر را در محل برگزاری مراسم‌های تشریفاتی کشف کرده‌اند که مردم دوران نوسنگی از آن‌ها برای تزئین گورها و سایر سازه‌ها استفاده می‌کردند.

گمان می‌رود منشاء اصلی این کوارتزها که با نام کریستال‌های سنگی شناخته می‌شوند از محل کشف، حدود ۱۳۰ کیلومتر فاصله داشته باشد. این سنگ‌ها احتمالا در مراسمی با دقت به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده‌اند.

در مجموع بیش از ۳۰۰ تکه از این کریستال‌های کوارتز در یک محل برگزاری مراسم‌های تشریفاتی ۶۰۰۰ ساله کشف شده است. بسیاری از این تکه کریستال‌ها خاصیت منشور را دارند و می‌توانند نور سفید را به طیف رنگین‌کمانی قابل مشاهده تفکیک کنند.

کریستال‌های کوارتز همچنین از خاصیت سوده‌تابی برخوردار هستند. این خاصیت باعث می‌شود سنگ‌ها بر اثر ضربه، جرقه‌های نور ساتع کنند و احتمالا به دلیل همین ویژگی عجیب، این سنگ‌ها به تکه‌های ریزتر تقسیم می‌شدند.

به نظر می‌رسد این کریستال‌ها به صورت کریستال‌های بزرگی به اندازه ۱۰ سانتی‌متر به «دورستون هیل» (محل کشف آن‌ها) منتقل می‌شدند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد این کریستال‌ها را عمدا به تکه‌های بسیار کوچک‌تری تقسیم می‌کردند و سپس تعداد زیادی از آن‌ها را جمع‌آوری می‌کردند و در سازه‌های مختلف و به ویژه روی قبرها می‌ریختند.

logo-samandehi