به مناسبت روز جهانی غذا

نگاهی به رویکرد هنرمندان نسبت به غذا در تاریخ هنر نقاشی

روز جهانی غذا سالروزی مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. این روز توسط بسیاری از سازمان مرتبط با امنیت غذایی، از جمله برنامه جهانی غذا و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی نیز جشن گرفته می‌شود.


به گزارش گالری آنلاین، در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به چگونگی عملکرد هنرمندان در به تصویر در آوردن مواد غذایی در آثار نقاشی.

نقاش ایتالیایی لئوناردو داوینچی ‏(۱۴۵۲ –۱۵۱۹)

تاریخ خلق اثر: ۱۴۹۴-۱۴۹۹

نام اثر: شام آخر (تابلو شام آخر به درخواست سانتا ماریا دلا گراتزیه کشیده شده است و آخرین شام حضرت مسیح را روایت می کند)

از چپ به راست: ناتانائیل، یعقوب پسر حلفا، اندریاس، یهودا اسخریوطی، یهودا، یوحنا، عیسی، توما، یعقوب پسر زبدی، فیلیپ، متی، تادئوس و شمعون قانوی. داوینچی این نگاره را برای فرمانروای حامی خود یعنی دوک لودوویچو اسفورتزا کشید.

سبک: رنسانس پیشرفته

تاریخ خلق اثر: 1495/ میلان ایتالیا

متریال: گچ، مزاج

مکان: کلیسای سانتا ماریا دله گراتسی، میلان، ایتالیا

نقاش فرانسوی لوئیز مویلون (Louise Moillon) (1610-1696 )

عنوان اثر: Still Life with Cherries, Strawberries, and Gooseberries

سبک: باروک

تاریخ خلق اثر: 1630

متریال: رنگ روغن روی تخته

مکان: موزه نورتون سیمون، کالیفرنیا، ایالات متحده

نقاش فرانسوی، پل سزان (۱۸۳۹ -۱۹۰۶)

نام اثر: سیب‌ها و پرتقال‌ها
تاریخ خلق اثر: ۱۸۹۵ تا ۱۹۰۰
سبک: پست امپرسیونیسم

مکان: موزه d'Orsay، پاریس، فرانسه

نقاش فرانسوی، پل سزان (۱۸۳۹ -۱۹۰۶)
نام اثر: Compotier and Plate of Biscuits

تاریخ خلق اثر: 1877

سبک: امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

از مجموعه خصوصی

نقاش فرانسوی، پل سزان (۱۸۳۹ -۱۹۰۶)

عنوان اثر: سبد سیب

سبک: پست امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: ۱۸۹5

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موسسه هنر شیکاگو

نقاش فرانسوی، پل سزان (۱۸۳۹ -۱۹۰۶)

عنوان اثر: نان و تخم مرغ

سبک: رمانتیسیسم

تاریخ خلق اثر: 1865

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی، پل سزان (۱۸۳۹ -۱۹۰۶)

عنوان اثر: کاسه قند ، گلابی و فنجان آبی (Sugar Bowl, Pears and Blue Cup)

سبک: رمانتیسیسم

تاریخ خلق اثر: حدود 1866

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موزه Granet، فرانسه

نقاش فرانسوی، پیر آگوست رنوآر (۱۸۴۱ -۱۹۱۹)

نام اثر: نهار جشن قایقرانی (The Luncheon of the Boating Party)

سبک: امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1880-1881

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: مجموعه فیلیپس، ایالات متحده

نقاش فرانسوی، پیر آگوست رنوآر (۱۸۴۱ -۱۹۱۹)

نام اثر: مسافرخانه مادر آنتونی (The Inn of Mother Anthony)

سبک: رئالیسم

تاریخ خلق اثر: 1866

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی اوژن آنری پل گوگن (۱۸۴۸ - ۱۹۰۳)

عنوان اثر: ژامبون

سبک: پست امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1889؛ فرانسه

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش هلندی میجر ایزاک دو هان (Meijer Isaac de Haan ) (۱۸52 -۱895)

نام اثر: (Pit, Onions, Bread and Green Apples)

سبک: پست امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1866

نقاش هلندی میجر ایزاک دو هان (Meijer Isaac de Haan) (۱۸52 -۱895)

نام اثر: (Still Life with Ham)

سبک: پست امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1889

نقاش هلندی وینسنت ون گوگ (۱۸۵۳ -۱۸۹۰)

نام اثر: Still Life with Apples
تاریخ خلق اثر: 1887
سبک : پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موزه ون گوگ

نقاش هلندی وینسنت ون گوگ (۱۸۵۳ -۱۸۹۰)

نام اثر : Still Life with Bloaters

تاریخ خلق اثر: 1886/ پاریس، فرانسه

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

از مجموعه خصوصی

نقاش هلندی وینسنت ون گوگ (۱۸۵۳ -۱۸۹۰)

نام اثر : Still Life with Bloaters

تاریخ خلق اثر: 1886/ پاریس، فرانسه

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان نگهداری : موزه Kröller-Müller ،Otterlo، هلند

نقاش هلندی وینسنت ون گوگ (۱۸۵۳ -۱۸۹۰)

نام اثر: سیب زمینی در ظرف زرد (Potatoes in a Yellow Dish)

تاریخ خلق اثر: 1888/ فرانسه

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان نگهداری: موزه Kröller-Müller ،Otterlo، هلند

نقاش هلندی وینسنت ون گوگ (۱۸۵۳ -۱۸۹۰)

نام اثر : گلچین روی یک تکه کاغذ زرد (Bloaters on a Piece of Yellow Paper)

تاریخ خلق اثر: 1889/ فرانسه

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

از مجموعه خصوصی

نقاش: پل سیگناک (Paul Signac) (۱۸۶۳ - ۱۹۳۵)

عنوان اثر: اتاق ناهار خوری

تاریخ خلق اثر: 1886-1887

سبک: پوینتیلیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موزه Kröller-Müller ،Otterlo، هلند

نقاش فرانسوی آنری دو تولوز-لوترک (۱۸۶۴ - ۱۹۰۱)

عنوان اثر: Dinner at the House of M. and Mme. Nathanson

تاریخ خلق اثر: 1898

سبک: هنر نو (مدرن)، پست امپرسیونیسم

متریال: گواش، روغن، پاستل، مقوا

مکان: موزه هنرهای زیبا هوستون (MFAH)، ایالات متحده

نقاش فرانسوی آنری دو تولوز-لوترک (۱۸۶۴ - ۱۹۰۱)

عنوان اثر: روسپی ها دور یک میز شام

تاریخ خلق اثر: 1893-1894

سبک: هنر نو (مدرن)، پسامپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی آنری دو تولوز-لوترک (۱۸۶۴ - ۱۹۰۱)

عنوان اثر: The Last Crumbs (In The Restaurant La Mie)

تاریخ خلق اثر: 1891

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی مقوا

نقاش سوئیسی ساکن فرانسه فلیکس والوتون (Felix Vallotton) (۱۸۶۵ - ۱۹۲۵)

عنوان اثر: The Dinner, effect of lamp

تاریخ خلق اثر: 1899

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موزه d'Orsay، پاریس، فرانسه

نقاش سوئیسی ساکن فرانسه فلیکس والوتون (Felix Vallotton) (۱۸۶۵ - ۱۹۲۵)

عنوان اثر: Mme. Felix Vallotton

تاریخ خلق اثر: 1899

سبک: پست امپرسیونیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش بلژیکی Georges Lemmen (1865–1916)

عنوان اثر: گردهمایی خانوادگی در سنت ایدزبالد (Family Gathering in Saint Idesbald)

سبک: هنر نو (مدرن)، پست امپرسیونیسم

نقاش اسپانیایی پابلو پیکاسو (۱۸۸۱ - ۱۹۷۳)

عنوان اثر: دسر (The dessert)

سبک: پست امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1901

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش اسپانیایی پابلو پیکاسو (۱۸۸۱ - ۱۹۷۳)

عنوان اثر: خانواده سولر (Soler family)

سبک: اکسپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1903

نقاش فرانسوی ادوار مانه (۱۸32 -۱883)

عنوان اثر: Still life with melon and peaches

سبک: رئالیسم

تاریخ خلق اثر: 1866/ پاریس، فرانسه

متریال: رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی ادوار مانه (۱۸32 -۱883)

عنوان اثر: A Bar at the Folies-Bergere

سبک: امپرسیونیسم

تاریخ خلق اثر: 1882/ پاریس، فرانسه

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: مکان: موسسه هنر Courtauld، لندن، انگلستان

نقاش فرانسوی ادوار مانه (۱۸32 -۱883)

عنوان اثر: ماهی قزل آلا

تاریخ: 1868/ پاریس، فرانسه

سبک: رئالیسم

متریال: رنگ روغن روی بوم

مکان: موزه شلبرن، ایالات متحده

نقاش فرانسوی ادوار مانه (۱۸32 -۱883)

عنوان اثر: Oysters ( صدف خوراکی)

تاریخ خلق اثر: 1862/ پاریس، فرانسه

سبک: رئالیسم

متریال:رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی هنری ماتیس (۱۸۶۹ - ۱۹۵۴)

عنوان اثر: خدمتکار

تاریخ خلق اثر: 1896

سبک: رئالیسم

از مجموعه خصوصی

نقاش فرانسوی هنری ماتیس (۱۸۶۹ - ۱۹۵۴)

عنوان اثر: Still Life with Vase, Bottle and Fruit

تاریخ خلق اثر: 1906

سبک: اکسپرسیونیسم

نقاش فرانسوی هنری ماتیس (۱۸۶۹ - ۱۹۵۴)

عنوان اثر: هماهنگی به رنگ قرمز

تاریخ خلق اثر: 1908

سبک: اکسپرسیونیسم

متریال:رنگ روغن روی بوم

نقاش فرانسوی هنری ماتیس (۱۸۶۹ - ۱۹۵۴)

عنوان اثر: میز شام

تاریخ خلق اثر: 1896 - 1897

سبک: رئالیسم

متریال:رنگ روغن روی بوم

از مجموعه خصوصی

نقاش هلندی Tjalf Sparnaay (1954)

نام اثر: food-omlet

تکنیک نقاشی "مگا رئالیسم" که یکی از اجزای روشهای مدرن نقاشی است.

متریال: رنگ روغن روی بوم


منابع: Wikipedia /tiqets /eavar /fineartblogger /colordance /1001boom /irna /lilit /ghalammou /art-directory /hamshahrionline /mehrnews /wikiart / oceansbridge /commons.wikimedia/

logo-samandehi