پای دردلهای «بهمن آزموده» هزار وعده خوبان، یکی وفا نکرد...
«بهمن آزموده»، پیکرتراش مطرح و صاحبنام کشور با بیان اینکه "در گذشته به میراث فرهنگی ما بها داده میشد و ما با آن حفظ هویت میکردیم" گفت: ما میراث خواریِ گذشته را میکردیم، اما در این چند دهه با میراث فرهنگی ما بسیار نامهربانی کردهاند. نمونهاش لودرهای نزدیک تخت جمشید که وظیفه هموار کردن مسیر مسابقه اتوموبیلرانی را داشتهاند؛ از این آثار باید همچون چشم حفاظت شود؛ حتی نباید میخ به دیوار چهل ستون بکوبند، اما ما با تیشه و کلنگ به جان این اثر افتادهایم.
او دربارهی بیرونقی کارگاههای صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی گفت: پیش از این در این کارگاهها همزمان 50 استاد کار میکردند، اما حالا دریغ از یک نفر. کارگاهها تازه در حال جان گرفتن بودند که یکباره ترافیک، برجسازی و سایر مشکلات را به میراث فرهنگی و کارمندانش ربط دادند و با خارج شدن میراث فرهنگی از تهران، کارگاهها از هم پاشید.
مدرس دانشگاه الزهرا در تشریح اهمیت توجه به استادکاران ایرانی افزود: در زمان جنگ چالدران، سربازانِ شاه سلیم غارتها و جنایتها کردند و غنیمتهای بسیاری با خودشان بردند، اما شاه سلیم چیزی جز هزار هنرمند و صنعتگر با خود نبرد. متاسفانه در حال حاضر سفال، سرامیک و شیشه ترکیه وارد ایران میشود و ما مصرفکننده کالایی هستم که استاد کارهایش اصالتاً ایرانی بودهاند. با علم به این، ما همچنان هنرمندانمان را در انزوا قرار میدهیم و رها میکنیم.
این عضو فرهنگستان هنر در ادامه گفت: علاوه بر اینکه از هنرمند حمایت نمیشود، حتی تحقیر شده و کارشکنی میبینند. در حال حاضر کجای دنیا یکی از صنایع دستی ایران را میبینیم؟ ولی در میدان امام اصفهان، حجرههایی که زمانی بهترینهای صنایع دستی ایران را میساختند، امروزه صنایع دستی چین و هند را میفروشند. بسیاری از فروشگاههای تهران نیز لوازم و صنایع دستی هندی و چینی میفروشند و مشخص است زمانی که از هنرمند حمایت نشود و نتواند از طریق هنر امرار معاش کند، به شغلهایی چون کابینتسازی یا رانندگی تاکسی رو میآورد.
منبع : ایسنا