نشست تخصصی جشنواره جایزه شروه در فرهنگسرای بهمن برگزار شد

عربعلی شروه در روستای شکوهآباد قروه (استان كردستان) به دنیا آمد. پس از اخذ دیپلم، سالها در روستاهای همدان به شغل معلمی پرداخت. او در سال ۱۳۴۸ برای تحصیل در رشتهٔ نقاشی وارد دانشکده هنرهای زیبا شد. و در سال ۱۳۵۴ تحصیل خود را در دانشگاه بهاتمام رساند. در این زمان برای تدریس آناتومی، به هنرستان هنرهای تجسمی دعوت شد، علاوه بر آن در دانشکده هنرهای زیبا نیز بهتدریس این درس پرداخت. حضور او در دانشکده تا زمان انقلاب فرهنگی ادامه یافت. در این مدت، وی علاوه بر تدریس، همچنان سفالگری را دنبال کرد، بهطور جدیتر بهکار ترجمه پرداخت و در کنار اسماعیل توکلی مجسمهسازی را آغاز کرد. وقوع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها در سال ۱۳۵۹ شروه را بیشتر بهسمت ترجمه کشاند که همین امر نقشی مهم در توسعهٔ هنر ایران داشت.
به گزارش خبرنگار گالری آنلاین روز یکشنبه مورخ 24/3/94 ساعت 16 نشست تخصصی جشنواره جایزه شروه با حضور همسر استاد شروه سرکار خانم مرضیه قره داغی ، استاد رضا هدایت ، استاد ایرج محمدی ، استاد مشهدی زاده و سایر هنرمندان و هنردوستان استاد شروه همراه با نمایش آثار استاد وفایی برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم خانم قره داغی در رابطه با زحمات استاد شروه و زندگی با ایشان و درک کمبود منابع هنری برای هنرمندان از طرف استاد شروه و رفع این نیاز و کمبود در جامعه ی هنرهای تجسمی با ترجمه آثار متعدد سخن گفتند.

و در ادامه برنامه استاد رضا هدایت چند کلامی از خلوص ، سادگی و تشنگی همیشگی استاد شروه به علم و دانش سخن گفتند و اینکه استاد شروه جهت جلب رضایت ناشر برای ادامه نشر کتب هنری روشهای مختلف داشتند ، از جمله کمک به دانشجویان برای خرید کتاب ها.

در ادامه خاطره ای از استاد الخاص نقل فرمودند که در نمایشگاهی که در قزوین همراه با خانم نیلوفر قادری نژاد داشتند کودک ده ، دوازده ساله ای به ایشان گفته بود آثار این خانم مشابه آثار " کته کل ویتس " است و در جواب سوال استاد الخاص که چطور یک کودک در قزوین " کته کل ویتس " را میشناسد، کودک گفته بود با مطالعه کتابهای استاد شروه توانسته اطلاعات هنری داشته باشد.
استاد شروه این چنین جامعه را از سواد هنرهای تجسمی بهره مند نموده و بدون توجه به هر حاشیه شهرت طلبی صرفا برای هنر تمام عمر خود را صرف کار و ترجمه آثار هنری نمود.
در ادامه مراسم استاد مشهدی زاده نیز با یاد استاد عربعلی شروه از عظمت و شکوه شاهنامه سخن گفتند که چطور فردوسی این هنرمند پارسی زبان توانست زبان مادری ما را زنده نگه دارد.

در کنار این سخنرانی آثار قهوه خانه ای استاد وفایی نیز به نمایش در آمدند.


و در ادامه گروه سفیران صلح نقالی ای را به زبان فارسی ، انگلیسی و چند زبان دیگر اجرا نمودند.

کارگاه نقاشی و مجسمه نیز توسط استاد هدایت و ایرج محمدی برگزار شد و هنرمندان دیگری نیز به خلق آثار هنری پرداختند.




در انتهای برنامه نیز گروه موسیقی قطعات سنتی را اجرا نمودند.