ایرانی‌ها خوشنویسی را به رخ مردم استانبول کشیدند


محسن مرتضایی‌فر که در مراسم گشایش نمایشگاه "از فرش تا عرش" در مرکز فرهنگی "جمال رشید ری" استانبول ترکیه سخن می‌گفت، توضیح داد: برخی گفته‌اند که زبان فارسی آهنگین است و ایرانی‌ها تابلوهایی را که جایشان روی دیوار است، روی زمین می‌اندازند و روی آن راه می‌روند!

او با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و ترکیه، اظهار کرد: در دوره ای پادشاهان در دربار عثمانی به زبان فارسی سخن می گفتند و در دربار ایران نیز از زبان ترکی استفاده می شد.

وی همچنین با اشاره به آثار نمایشگاه از فرش تا عرش، گفت: اصفهان بخشی از تاریخ مشترک ایران و ترکیه است. امیدوارم این نمایشگاه، آخرین نمایشگاه نباشد و حتی پیش از برگزاری آن، مردم ترغیب شوند که به شهر اصفهان سفر کنند و با آن آشنا شوند.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که 16 تیرماه برگزار شد، رمزی گور - رییس وقف بنیاد "رمزی گور" - به هنر و جایگاه آن در دو کشور ایران و ترکیه اشاره ای کرد.

این نمایشگاه در شش بخش برپا شده است و محور اصلی آن نیز ارایه سبک و شیوه جدید در خوشنویسی است؛ بخش اول با نام فیروزه‌کوبی شامل نمایش 22 گلدان، تنگ، جعبه نفیس قرآن و ... است. بخش دوم نمایشگاه نقاشی روی گچ، بخش سوم ارائه 20 کار فاخر فلزکاری روی فولاد دست‌ساز و بخش چهارم شامل 35 اثر نگارگری ایرانی شامل آیات قرآنی، روایات خیام،‌ غزلیات حافظ و ... است. بخش پنجم هم 115 تخته فرش ویژه ریزبافت سبک اصفهان و قم را شامل می‌شود و بخش ششم، اصلی‌ترین بخش نمایشگاه یعنی خطاطی روی پاچه است.

مشروح خبر

نمایشگاه «از فرش تا عرش» از 16 تا 21 تیرماه در مرکز فرهنگی «جمال رشید ری» واقع در منطقه‌ی مرکزی استانبول برپا خواهد بود.





منبع : ایسنا

logo-samandehi