شیشه‌گران دومین نمایشگاه مجازی‌اش را برپا کرد

به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا ، این طراح و نقاش درباره برپایی این نمایشگاه اظهار کرد: این ایده از دوره هنرجویی، یعنی از سال 1350 تا امروز با من است که به برپایی اولین نمایشگاهم با این مضمون در سال 1373 در گالری سبز منجر شد. در دی‌ماه همان سال برای این نمایشگاه یادداشتی نوشته شد. تصمیم دارم منتخبی از آثار طراحی این چهار دهه را در دومین نمایشگاه مجازی‌ام با مخاطبان به اشتراک بگذارم.

در یادداشت شیشه‌گران برای معرفی آثار این نمایشگاه آمده است: من امروز به‌عنوان یک نقاش و گرافیست که 30 سال تجربه حرفه خود را پشت سر گذاشته‌ام، به این باور رسیده‌ام که طراحی و نقاشی گون به گون (واریاسیون) ارزان‌قیمت - که بیش از دو دهه است در این فضا دست و پا می‌زنم - یکی از مؤلفه‌های مهم در همه‌گیر کردن هنر در پیوند با مردم و جامعه خواهد بود.

در این عصر، با تکنولوژی جدید و افزایش بی سابقه تولید، طراحی و نقاشی (جدید) وقتی پدیدار می‌شود که شاهد دگرگونی فرآیند تولید آن هم باشیم که بتواند به راحتی با قیمتی مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و امکانی فراهم آورد که هنرهای تجسمی با مردم پیوندی گسترده‌تر برقرار کند. این شکل از کار هنری می‌تواند به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تأثیر بسیار مثبتی بر جامعه در حال تحول ما داشته باشد.

من در کارهایم درپی آنم که هرگونه مناسبات تولید هنری خود را به سمت به حداکثر رساندن یک موضوع در موقعیت‌های مختلف با ابزارها، تکنیک‌ها، ترکیب‌ها، رنگ‌ها، بیان‌ها و خصلت‌های گوناگون به انعطاف پذیری هرچه بیشتر سوق دهم، ولی هر کدام از طراحی و نقاشی‌هایم یک اصل یا اورژینال باقی می‌مانند.

در این جهان، بیش از 5 میلیارد انسان زندگی می‌کند که در شکل و شمایل ظاهری مثل هم هستند؛ اما از اثر انگشتان گرفته تا خلق و خوی‌شان شخصیتی مستقل دارند. در این جهان، میلیاردها گل و گیاه روییده و می‌رویند، اما دو تا از این گل‌ها و گیاهان در گروه خود با هم شباهت مطلق ندارند. در این جهان میلیاردها پرنده، خزنده، حشره و حیوانات اهلی و غیراهلی زندگی می‌کنند، اما هیچ پرنده، خزنده و حشره و حیوان را در گروه خود تکرار دیگری نمی‌بینیم و خلاصه این‌که هیچ جنبنده‌ای تکرار جنبده دیگری نیست.

من نیز مضمون‌ام را از دیدگاه‌های مختلف بارها طراحی یا نقاشی می‌کنم. در عین حال که هر کدام از طراحی و نقاشی‌ها به‌تنهایی اثری مستقل است در کنار طرح‌های دیگر معنایی مضاعف نیز پیدا می‌کند و عادت یک بار دیدن تماشاگر را برهم می‌زند و هم به مضمون اجازه می‌دهد تا رها از سنت تک تابلویی بارها و بارها یک اثر را در موقعیت‌های مختلف نگاه کند و یا ده‌ها و صدها نفر از یک مضمون تابلو در اختیار داشته باشند.

البته این آرزو زمانی تحقق خواهد یافت که سیاست فرهنگی کشور هم برای تغییر نگرش اجتماعی و هنری مردم متحول شود، یعنی رسانه‌ها پیام‌آور شوند و هنرمند از پشتیبانی معنوی و مادی معقولی برخوردار شود، آن‌وقت می‌توان در هنر تجسمی این مرز و بوم از عشق، از صلح، از انقلاب، از زندگی، از شادی، از غصه، از ناامیدی، از چهره گریه، خشونت و از مرگ سخن گفت.

علاقه‌مندان برای دیدن نمایشگاه مجازی آثار بهزاد شیشه‌گران می‌توانند به نشانی Instagram: https://instagram.com/BehzadShishegaran مراجعه کنند.

logo-samandehi