نشست تخصصی خانه گرافیک حوزه هنری استان اصفهان برگزار شد


در این برنامه ها در نظر داریم یک بانک اطلاعاتی را برای تعامل میان دوستان ایجاد نماییم تا بتوانیم زمینه ساز انجام کارهای حرفه ای در این خصوص باشیم.

حامد بانک که ارتباط با وی از کشور سوئد به وسیله فضای مجازی اسکایپ میسر شده بود به تعریف کامپوزیت پرداخت و به تمامی علاقه مندان به کار در شاخه های مختلف رشته گرافیک توصیه کرد که به عکاسی بپردازند.

عکاسی شناخت خوبی به هنرمند می دهد و از نظر هنری و بصری چشم ما را با شرایط نوری مختلف و همچنین با تأثیرات نور بر روی اجسام و حجم و سایه ها آشنا می کند که این آشنایی کمک بزرگی است برای کسانی که می خواهند از نظر هنری پیشرفت نمایند.

مهم ترین نکته در کامپوزیت رنگ سایه ها و همچنین روشنی ها است و در یک کلام آنچه در کامپوزیت بسیار دارای اهمیت است تیرگی ها و روشنی هاست که موجب تفاوت زمینه و تصویر یا همان بک گراند و فورگراند می شود و باید هر دوی اینها از نظر رنگ و نور یکسان باشند تا بتوانیم این دو را با هم به خوبی هماهنگ کنیم و یک تصویر واحد را تشکیل دهیم.

ما باید عوامل فیزیکی و تأثیری که در تصویر به وجود می آورند را در نظر بگیریم تا بتوانیم تصویر طبیعی تری را ایجاد نماییم. افزودن باد، مه ، دود ، گردو غبار یکی از انواع این عوامل فیزیکی است که باید چگونگی حرکت و میزان آن را در نظر گرفت.

این هنرمند گرافیست همچنین از افزودن سایه های مختلف در تصویر و اهمیت آن و نشان دادن عمل و عکس العمل در تصاویر رایانه ای مطالبی را بیان کرد و گفت: هنرهای عکاسی، طراحی و نقاشی به هنرمند گرافیست کمک می نماید تا استفاده بهتری از رنگها و نورها در کامپوزیت داشته باشد.

دقت به اطراف و خوب دیدن سبب بهتر شدن دید هنرمند می شود و در همین خصوص دیدن فیلم هایی که در آن کامپوزیت کارشده است برای کار در این رشته دارای اهمیت است.

برای کار کامپوزیت هم باید تکنیک را بدانید و هم از فیزیک نور و محیط آگاهی داشته باشید و هم اطلاعات کافی از انواع هنرها داشته باشید و در واقع کامپوزیت هم هنر است و هم علم و در همین خصوص کتاب معروفی به نام "هنر و علم کامپوزیت" برای مطالعه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه تصاویر در فیلم ها در حال حرکت هستند و افزودن سایه به این تصاویر در حال حرکت بسیار سخت است گفت: خیلی از المانها و سایه هایی که شما در کامپوزیت از آن استفاده می کنید باید به صورت نامحسوس اجرا شوند و خیلی به چشم نیایند تا حالت طبیعی تصویر را حفظ نمایند.

وی به بیان مراحل مختلف کامپوزیت بر روی تصویر یکی از فیلم ها پرداخت و افزود: در کامپوزیت شما باید نظم در کار داشته باشید و این به این معناست که در یک شات، اول موارد بزرگ را کار کنید و قدم به قدم به جزئیات و افزودن آنها به تصویر بپردازید.

حتما باید لیست کارهایی را که می خواهید بر روی یک شات انجام دهید بنویسید و سپس مرحله به مرحله آن را به اجرا درآورید . در واقع یک تصویر پله پله ساخته خواهد شد و یک شات جزء به جزء از افزودن المان های اصلی شکل می گیرد.

یا شما باید چنان استاندارد کاری بالایی داشته باشید و حرفه ای کارکنید که یک استودیو فیلمسازی بخواهد از شما استفاده کند یا اینکه کار آنقدر گسترده باشد که نیاز به افراد زیادی داشته باشند که در هر دو صورت نیاز است که به انجام و اصول کار حرفه ای به ویژه اخلاق حرفه ای معتقد باشید.

گفتنی است، حامد بانک دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی نساجی است و از سال 75 کار خود را به عنوان مدل ساز سه بعدی و تکستچر آرتیست در اصفهان آغاز نمود. وی پس از آن با موسسه سینمایی فارابی و شرکت پویندگان ورانیکا تصویر همکاری کرد، سپس تیزر تبلیغاتی لینا لوله ای را کارگردانی کرد و کار خود را به عنوان کامپوزیتور در فیلم ملک سلیمان ادامه داد تا در سال 89 به سوئد رفت تا در استودیو فرامستور لندن، گاست وی اف ایکس دانمارک، استوریز سوئیس، پیکسوموندو آلمان، کوپن هگ سوئد و گاردین آف دگالتری به انجام پروژه های تلویزیونی و سینمایی بپردازد.

منبع : طرح و چاپ

logo-samandehi