انقلاب تازهای در بلندمرتبهسازی در راه است
به گزارش سرویس معماری گالری آنلاین به نقل از هنرآنلاین ، طراحی و معماری برجها و آسمانخراشهای چوبی چند سالی است که به یکی از مباحث داغ معماری تبدیل شده است. چوب افزون بر زیبایی متریالی تجدیدپذیر و پایدار است و همین موجب محبوبیت آن در میان معماران شده است. پروژهی طراحی مجدد برج امپایر استیت با سازهای چوبی توسط مایکل گرین انجام شد. این پروژه بخشی از برنامهی تحقیقاتی شرکت چوب Metsä بود.
نتایج این برنامهی تحقیقاتی این حقیقت را روشن کرد که نهتنها از چوب میتوان در ساخت سازههای عظیم بهره گرفت بلکه برجهای چوبی به دلیل تمایز مصالحی که با بقیهی ساختمانهای مجاور خود دارند، میتوانند در شهر خودنمایی میکنند. ساختمان امپایر استیت در سال ۱۹۳۱ در شهر نیویورک ساخته شد. این ساختمان گواهی بر توانمندی فولاد است که انقلابی در صنعت ساختوساز ایجاد کرد. هدف شرکت چوب Metsä این بود که ثابت کند چوب پتانسیل این را دارد که به فولاد قرن ۲۱ تبدیل شود.
از نظر گرین، آینده متعلق به ساختمانهای بلندمرتبه چوبی است. پیشرفتهای مهمی در مهندسی محصولات چوبی حاصل شده که چشماندازی را برای ساخت ساختمانهای چوبی بلند و مقاوم فراهم کرده است. چالش پیش روی ما اکنون تنها متقاعد کردن مردم دربارهی ایمنی سازههای چوبی بلند است. به عقیدهی گرین استفاده از سازهی چوبی شیوهای نو برای ساخت مجدد آسمانخراشهای ۱۰۰ سال گذشته است.
برای گرین چوب چیزی بیش از یک انقلاب در صنعت ساختوساز است. بر اساس تحقیقات آنها، استفاده از سازههای چوبی باعث کاهش گازهای گلخانهای خواهد شد. بهعلاوه در صورت استفادهی صحیح، چوب مصالحی است که نهتنها به محیطزیست آسیب نمیرساند بلکه برای آن سودمند است.