همایش «توسعه و هنر» برگزار شد
همایش «توسعه و هنر» را با با محوریت «ماهیت توسعه هنر(مفاهیم و کاربردها)» چهارشنبه 24 آبان در فرهنگستان هنر برگزار شد.
به گزارش گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، این فرهنگستان با همکاری پژوهشکده هنر، دانشگاه تهران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هنر اصفهان، همایش «توسعه و هنر» را به صورت حضوری و برخط در دو پنل تخصصی و میزگرد برگزار کرد.
در ابتدای این همایش میثم موسائی، دبیر علمی همایش، سخنان خود را درباره تعریف توسعه آغاز کرد و به شاخصهای کشورهای توسعه یافته پرداخت. وی رشد مستمر، کاهش فقر و بیکاری، افزایش قدرت خرید و بهبود روند زندگی را از جمله این شاخصها شمرد و فاصله بین کشورها را حاصل پدیده توسعه یافتگی دانست.
دبیر علمی همایش در ادامه به ویژگیهای کشورهای توسعهیافته اشاره کرد و گفت: حاکمیت علم، پالایش فرهنگی، جلب مشارکت و پذیرش اقتصادی مبتنی بر رقابت از جمله ویژگیهای کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن است. موسائی سپس به سهم هنر در کشورهای توسعه یافته، صنایع خلاق و افزایش صادرات از طریق هنر و صنایع خلاق پرداخت. وی در انتهای سخنان خود نیز گزارشی از مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش ارائه داد.
در نشست نخست سیدمحمد بهشتی با موضوع«هنر و توسعه» و محمدحسین ایمانی خوشخو با موضوع «جایگاه زیستبوم صنایع هنری در توسعه اقتصاد هنر» به سخنرانی پرداختند.
دومین نشست تخصصی این همایش به موضوع «حقوق مخاطب در توسعه هنر» پرداخت که در این نشست، سعید حبیبا، درباره «حمایت از حقوق مالکیت فکری: توازن بین منافع فرد اجتماع»، باقر انصار با موضوع «حق مخاطب»، محسن اسماعیلی، با عنوان «حق دسترسی به فرهنگ و ارتباطات» و وحید آگاه نیز درباره «حق بر مشارکت و ارتباطات فرهنگی» سخنرانی کردند.
در میزگرد تخصصی همایش هنر و توسعه که به دبیری میثم موسایی برگزار شد، مسعود کوثری، مهدی منتظرالقائم و مرتضی کاظمی به بحث و گفتوگو پرداختند.
این همایش با پرسش و پاسخ علاقهمندان به پایان رسید.